Deel/print deze pagina:

Tennis Padel Club Heiloo (TPC Heiloo)

Tennis Padel Club Heiloo, of kortweg TPC Heiloo, is opgericht in 2007 en ontstaan na het samengaan van de tennisclubs TV HSV en TV Heiloo. Met de fusie werd (toen nog) TC Heiloo United in één klap de grootste sportvereniging van Heiloo en omgeving. Op dit moment heeft de vereniging ca. 1100 leden.

In 2019 heeft de vereniging naast de tennisbanen ook 3 padelbanen geopend. Hiermee beschikt de club nu over 12 "all weather"-tennisbanen (6 kunstgras en 6 smash court) en 3 padelbanen, alle met verlichting. Het hele jaar door kan er gespeeld worden.

Op het park staat natuurlijk een modern clubgebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd. De horecavoorziening wordt beheerd door Laura en Chantal, die er alles aan doen om het de leden (en de vrijwilligers!) naar de zin te maken. Voor de leden heeft deze opzet ook nog eens het voordeel dat er geen ‘kantinediensten’ hoeven te worden gedraaid.

Doelstelling van TPC Heiloo is om tennis en padel als sport te faciliteren en te promoten. TPC Heiloo stelt zich hierbij open voor iedereen en hecht naast het aspect van sport en bewegen ook veel belang aan het sociale en maatschappelijke belang.

Bij TPC Heiloo kunnen leden het hele jaar vrij tennissen en padel spelen. Veel leden maken daarnaast gebruik van de mogelijkheid tot het volgen van lessen. Deze lessen worden verzorgd voor alle niveaus en voor jong tot oud. Wekelijks vinden op verschillende tijdstippen racketochtenden, -middagen en -avonden plaats. Individuele tennissers en padelspelers kunnen spontaan langskomen en meedoen.

Naast de reguliere activiteiten kent TPC Heiloo een jaarkalender die bol staat van activiteiten: boerenkooltoernooi, interne vrijdagavond competitie, open toernooien voor jeugd, senioren en veteranen, clubkampioenschappen jeug en senioren etc.

Voor de jeugd worden naast toernooien ook andere activiteiten georganiseerd, zoals b.v. het zomerkamp, de zogenaamde sjoemelavonden etc..

Tenslotte organiseert TPC Heiloo activiteiten voor specifieke doelgroepen voor wie deelname aan sportactiviteiten minder vanzelfsprekend is.