Deel/print deze pagina:

Stichting Groundbreakers

Dansgezelschap Groundbreakers is een Noord-Hollands dansgezelschap dat Moderne dans en cross-over dansproducties maakt voor Jongeren met actuele en voor de doelgroep relevante thema’s. De relatie met het publiek vinden wij reuze belangrijk, en met een stevige impuls werken wij aan de ontwikkeling van een kwalitatief en toegankelijk aanbod.

Met de internationale dansproducties die Groundbreakers produceert is de focus op cultuur inhoudelijk, artistieke fascinatie, vakmanschap, ontwikkeling van danstaal. Het tot stand komen van samenwerking met dansers, kunstenaars, muzikanten, amateurs en creatieve professionals. Juist omdat de wereld om ons heen voortdurend verandert willen wij het publiek prikkelen met fantastische cross-over dans, soms met spannende wereldmuziek, soms met een spetterend decor of geweldige kostuums. Culturele exchange, dans en cultuur mengen (nieuw en oud) vinden wij een uitdaging, waardevol en passend in Nederland.

Groundbreakers bestaat al 12 jaar. Het publiek heeft deze dansdrama’s kunnen beleven in Nederlandse theaters, op festivals, op locatie, op school en in Internationale theaters, met name in China.

Groundbreakers is een stichting zonder winstoogmerk en heeft als doelstelling: Het maken van theatervoorstellling en filmproducties,Het uitwisselen van ( inter-)nationale cultuur en theater en dans programma.

Dans of theater projecten maken