Deel/print deze pagina:

Stichting Regionale Archeologie Baduhenna

De Stichting Regionale Archeologie Baduhenna Heiloo bestaat al meer dan 25 jaar. Baduhenna zorgt ervoor dat de archeologie van Heiloo bewaard blijft en meer bekendheid krijgt.

In het Archeologisch museum Baduhenna zijn honderden archeologische vondsten te bewonderen, die het verhaal vertellen over 4000 jaar geschiedenis en bewoning op de oude strandwal.

Zeg je in Heiloo archeologie dan zeg je Baduhenna.

Baduhenna maakt de archeologie in Heiloo toegankelijk voor alle inwoners en vergroot zo hun betrokkenheid bij de eigen lokale geschiedenis.

Bij externe organisaties en bij de gemeente Heiloo vertegenwoordigt Baduhenna het belang van de archeologie.

 

In het museum worden rondleidingen gegeven, en er worden lezingen en workshops georganiseerd. Tijdens archeologische wandelingen maken inwoners kennis met de archeologie van een wijk.

In de beeldbank op de website zijn veel voorwerpen uit de collectie te zien en alle informatie over 100 jaar opgravingen in Heiloo wordt bewaard in de documentatie.

Voor kinderen zijn er meerdere activiteiten en workshops. Voor de (basis)scholen organiseert Baduhenna verschillende educatieve activiteiten in het museum en op het graafveld.